Certifikat UNESCO v rokah slovenskih čebelarjev

V soboto, 22. aprila 2023, je bila v Baročni dvorani graščine v Radovljici slovesna prireditev, na kateri je ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko predsedniku Čebelarske zveze Slovenije gospodu Boštjanu Noču, izročila listino o vpisu čebelarstva na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.
Slovesne prireditve sva se udeležila Franko Dolgan predsednik čebelarskega društva Pivka in praporščak Darko Šabec z praporom. V prenovljeni Baročni dvorani se je zbrala množica vabljenih čebelarjev, gostov, pevski zbor čebelarske zveze ter kar 106 praporščakov iz vse Slovenije.
Po slavnostni prireditvi je podeljen faksimile listine o vpisu čebelarstva na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.
Pripravil: Darko Šabec
Popoln dan danes v Radovljici. Več kot 110 praporščakov, skoraj 150 predstavnikov čebelarskih društev, … danes je spet bil dan za naš čebelarski PONOS. Letos praznujemo 150 letnico delovanja ČZS in ta certifikat UNESCO pripada vsem generacijam slovenskih čebelarjev, ki so nam omogočile, da prav zaradi njih izžarevamo in predvsem doživljamo ta čebelarski ponos.
Kot vedno je bilo tudi danes lepo biti v Vaši družbi  spoštovane čebelarke in čebelarji ter  hvala, da sem lahko vsa ta leta Vaš predsednik! Lepo je bit SLOVENSKI ČEBELAR!
Hvala vsem,  ki ste bili zaslužni za ta enkraten dogodek, predvsem ministrstvu za kulturo, Čebelarskemu muzeju, Občini Radovljica, našemu pevskemu zboru, praporščakom , mojim podpredsednikom, Barbari – ki je vodila na ČZS ta projekt, prisotnim zaposlenim, …Boštjan Noč, predsednik ČZSVsem medijem hvala za številne objave. Nekaj jih prilagam.
https://siol.net/novice/slovenija/slovensko-cebelarstvo-na-seznamu-nesnovne-kulturne-dediscine-foto-604887#
https://www.rtvslo.si/kultura/dediscina/izrocitev-listine-slovensko-cebelarstvo-na-seznamu-nesnovne-kulturne-dediscine/665840
https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174952620?s=tv
https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174952679?s=tv