Čebelarji zbiramo sredstva za nakup zaščitne opreme za zdravnike in ostalo medicinsko osebje 

Član UO  g. Marjan Časar je podal predlog, da bi se odprl račun na katerega bi čebelarji nakazali znesek v proti vrednosti 1 kg medu. Denar bi bil namenjen za nakup zaščitne opreme za zdravnike. Predlog je vreden pohvale in ga kot predsednik ČZS v celoti podpiram, zaradi česar sem  takoj sklical pisno sejo UO ČZS.

UO ČZS je na pisni seji sprejel sledeči sklep:

ČZS vse slovenske čebelarje prosi in jim predlaga, da na račun Čebelarske zveze Slovenije, Brdo 8, 1225 Lukovica, TRR: SI 56 03186-1002214727 s pripisom corona virus nakažemo 12,58 EUR, to je povprečna MPC medu sprejeta na  zadnji 18. redni seji UO ČZS za leto 2019, ki jih bomo namenili za nabavo zaščitne opreme za zdravnike in ostalo medicinsko osebje. Sredstva zbiramo do 10. aprila 2020. Zbrana sredstva bodo strogo namenska in jih bomo namenili direktno za nabavo zaščitne opreme.

Čebelarji se zavedamo situacije v kateri smo se znašli in zavedamo se, da je v tem času solidarnost in pomoč sočloveku na prvem mestu, zato bomo pomagali po svojih močeh, da zaščitimo tiste, ki so v dani situaciji najbolj izpostavljeni in skrbijo za naše zdravje. Nikoli ne vemo kdaj bomo njihovo pomoč potrebovali tudi sami.
Spoštovane čebelarke in čebelarji, stopimo skupaj in ponovno dokažimo, da imamo slovenski čebelarji veliko srce! Vnaprej hvala in ostanimo zdravi!

Boštjan Noč, predsednik ČZS