Izobraževanje preko spletnih seminarjev

Spoštovani čebelarji, čebelarke,

ker zaradi epidemije koronavirusa trenutno ne moremo izvajati usposabljanj v skladu s programom Čebelarske zveze Slovenije, smo se odločili, da bomo določene teme usposabljanj izvedli preko spletnih seminarjev, t.i. webinarjev. Tehnologija, ki jo uporabljamo v današnjem času, nam to omogoča in v tem trenutku se nam zdi tovrstno usposabljanje še kako primerno.

Webinarji bodo potekali podobno, kot to izgleda v predavalnici. Prenos webinarjev bo potekal v živo, dostop do njih pa bodo imele prijavljene osebe. Vsa navodila (tehnološke zahteve, prijava, uporaba, zastavljanje vprašanj) bodo dana ob razpisu posameznega webinarja.

Preko webinarjev si boste ob besedi predavatelja ogledali tudi prosojnice, lahko pa boste v njem sodelovali tudi sami. V kolikor se vam med samim seminarjem porajajo vprašanja, povezana s tematiko seminarja, priporočamo, da le ta postavite ob koncu seminarja.

Poskusni webinar bomo imeli v prvih dneh aprila 2020 na temo Apitehnični ukrepi, ki ga bo izvedel Vlado Auguštin, spec. za tehnologijo čebelarjenja. Informacijo o terminu bomo skupaj z navodili za prijavo objavili na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije do petka, 27.03.2020. V spletni seminar se bo lahko prijavilo do 30 oseb.

Predlagamo vam, da na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije spremljate nadaljnja obvestila, kjer bomo sprotno objavljali teme in termine spletnih seminarjev, ki jih bodo za vas izvajali zaposleni Čebelarske zveze Slovenije.

Izkoristite sedanji čas za dopolnitev oz. pridobivanje novega znanja.

Lidija Senič, vodja služb ČZS